Cultuurhistorische wandeling Giersbergen op 15 Februari

Cultuurhistorische wandeling Giersbergen op 15 Februari

Persbericht

De ideale uitvals basis van kampeerboerderij / minicamping de Runsvoort

Cultuurhistorische wandeling Giersbergen
Op vrijdag 15 februari vindt in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen een cultuurhistorische wandeling plaats door het pittoreske Giersbergen. De tweeëneenhalfuur durende wandeling start om 10 uur vanaf Café De Drie Linden, Giersbergen 8 in Giersbergen en wordt verzorgd door gidsen van het nationaal park. Zij kennen het gebied als geen ander.

Giersbergen is een mooi voorbeeld van een gehucht dat al ruim 750 jaar het stuivende zand weet te trotseren. Deze nederzetting van de zusters van de abdij Ter Kameren in Brussel leverde hen landbouwproducten. Zware arbeid en gevechten tegen water en oprukkend zand hebben deze ‘uithof’ door de eeuwen heen gevormd tot het Giersbergen van nu. In en om het gehucht zijn nog vele relicten in de vorm van landerijen, eikenwallen en boerderijen aanwezig die het verhaal van eeuwen vertellen. Niet vreemd dus, dat het een officiële status als beschermd dorpsgezicht heeft. Een ‘cultuurhistorische monument’ midden in de natuur.

De gidsen van het nationaal park kennen het gebied en de historie goed en zullen u met andere, cultuurhistorische ogen naar het gebied leren kijken. Wandelt u mee?

Kosten en aanmelden
Aan de excursie zijn geen kosten verbonden en aanmelden is niet nodig. Honden mogen helaas niet mee. De wandeling is niet geschikt voor buggy’s. Het betreft een stevige wandeling en is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Andere excursies
Door het jaar heen vinden meer excursies plaats onder leiding van gidsen van het nationaal park. Benieuwd wat voor excursies? Neem een kijkje op np-deloonseendrunenseduinen.nl > activiteitenoverzicht.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over bovenstaande excursie kunt u contact opnemen met Jeffrey Raymakers van IVN Brabant 0411 – 61 41 11 of j.raymakers@ivn.nl.

Bijgevoegde foto mag u gebruiken onder vermelding van “Heemkunde van de oostelijke Langstraat”.

Add Comment