Dag van het Nationaal Park 2014

Dag van het Nationaal Park 2014

Er zit muziek in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Luister naar het geluid van de Nederlandse natuur! Op zondag 25 mei is er een speciale open dag in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Beleef het park met ‘muzikale activiteiten’ zoals kooroptreden en muzikale excursie. Zo geniet je op een bijzondere manier van de natuur. Bezoekers ontvangen een leuk cadeau.

Muzikaal programma
Kom op 25 mei naar Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en geniet van een muzikaal programma.

Activiteiten:
– Muzikale wandelingen
– Kooroptreden

Locatie en tijden volgen nog.

Kinderen kunnen daarnaast een speciale ‘muziekkleurplaat’ en een leuk boekje met tips om met materialen uit de natuur muziek te maken, ophalen. De kleurplaat en het boekje kunt u ophalen bij de gastheren en ontvangstlocaties in het park. Of dowload deze hier:
Muziekkleurplaat
Boekje vol handige tips om muziek te maken met materialen uit de natuur
Ons Nationaal Park zit vol muziek: de wind over een uitgestrekt duinlandschap, het geritsel van bossen, het stromen van beekjes en het getik van de zwarte specht. Daarom ontvangen alle bezoekers van de Dag van het Nationaal Park op 25 mei een passend cadeautje: een unieke ringtone van een ritmische mix van natuurgeluiden uit de Nederlandse natuur.

Twintig Nationale Parken
Nederland kent maar liefst twintig nationale parken. Deze parken vertellen het verhaal van de Nederlandse natuur. Je vindt er duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen. En ook de bewoners verschillen per park: bijzondere vogelsoorten, vlinders, reptielen en amfibieën, edelherten, dassen, bevers, otters, zwijnen en zeehonden. Ontdek de parken zelf; je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, kanoën en varen.

Kijk voor het programma van de Dag van het Nationaal Park van alle Nederlandse Nationale Parken op www.nationaalpark.nl.

Volg het nieuws over de Dag van het Nationaal Park via Twitter: @npldd. Twitter zelf mee over de Dag van het Nationaal Park via #dvhnp2014.