Details Kleine Beestjes & sporen zoeken

Details Kleine Beestjes & sporen zoeken

Startlokatie: Brasserie Boslust, Schoorstraat 37, Udenhout

Datum: Donderdag 07-08-2014

Tijd: 13.00 uur – 15.00 uur

Prijs: €5,- per volwassene, €2,50 per kind t/m 12 jaar

Organisatie: NP De Loonse en Drunense Duinen

Aanmelden voor deze wandeling? Dat kan hier . Of ga naar de site van NP De loonse en drunense duinen.

In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen wonen en leven bonte, kleurrijke, boeiende en fascinerende dieren. De meeste diertjes zijn niet meer dan een paar centimeter groot. Hun succes danken ze aan hun groot aanpassingsvermogen bij wisselende (weers)omstandigheden. Door hun uitgekiende leefwijze (het zijn kanjers in verstoppen, vluchten, razendsnel kruipen of juist niet meer bewegen) zijn ze succesvol in overleven.

Deze kans om samen met een gids de wereld van de ongewervelde beestenboel binnen te stappen, kun je bijna niet aan je voorbij laten gaan. De kans is heel groot dat je tijdens deze wandeling mestkevers, libellen, graafwespen, zandbijen, mieren en met een beetje geluk zelfs de mierenleeuw tegenkomt. Kom ook en verwonder je over de meest omvangrijke en succesvolle diergroep van de wereld!

Alle dieren laten sporen na. Voetafdrukken in het zand, knaagsporen aan bast, tunneltjes in bladeren, larvenhuidjes aan de stengel van een plant of platgedrukt gras op een slaapplek. Als je weet hoe je moet zoeken en kijken kun je veel vinden. De getrainde ogen van de gidsen helpen je hier vandaag bij. Zij weten je ook te vertellen van welke diersoorten de verschillende sporen zijn. Maar natuurlijk probeer je zelf ook uit te vinden van welk dier een spoor is met behulp van een sporen zoekkaart.

*Het gebied kan erg nat zijn. Neem laarzen mee!*