Er op uit met het hele gezin 11 juli

Er op uit met het hele gezin 11 juli

Eropuit met het hele gezin!

In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen valt veel te ontdekken. Onder boomschors of stam, tussen heide of gras, overal is leven. Tijdens deze doewandeling voor het hele gezin, ontdekt u met uw (klein)kind op een speelse manier de veelzijdigheid van de natuur. De twee uur durende wandeling op donderdag 11 juli start om 13.00 uur bij Café Galgenwiel, Burgemeester Smeelelaan 124 te Waalwijk. Leuk voor jong en oud!

Ga samen met gidsen van het nationaal park op ontdekkingstocht door de natuur. Wie durft er bijvoorbeeld een duizendpoot op te tillen of wie herkent het geluid van de specht? Kleine opdrachten en spelletjes prikkelen alle zintuigen.

Verrassingen uit de natuur
Met grote ogen bekijken kinderen misschien wel een vogelnest, zoeken zij insecten en bekijken gevonden natuurschatten met een loep. Al wandelend voelen en herkennen deelnemers allerlei structuren uit het bos. De diversiteit aan kleuren in het bos wordt zichtbaar, doordat de kinderen kleine stukjes schors, eikeltjes en bladeren verzamelen. Geniet van het natuurschoon, maar geniet vooral ook van de ongedwongen manier waarop kinderen de natuur ontdekken!

Kosten en aanmelden
Kosten van deelname zijn €5,- voor volwassen en €2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. De betaling vindt plaats bij de gids op locatie. Honden mogen helaas niet mee. De wandeling is niet geschikt voor buggy’s.

Andere excursies
Door het jaar heen vinden excursies plaats onder leiding van gidsen van het nationaal park. Benieuwd naar welke? Neem een kijkje op np-deloonseendrunenseduinen.nl > activiteitenoverzicht.
Noot voor de pers
Voor meer informatie over bovenstaande excursie kunt u contact opnemen met Jeffrey Raymakers van IVN Brabant 0411 – 61 41 11 of j.raymakers@ivn.nl.