excursie Kleine beestjes 12 Juli

excursie Kleine beestjes 12 Juli

Persbericht

Minicamping de Runsvoort de Ideale uitvalsbasis voor deze excursie

De microkosmos van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen
Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen barst van het leven! Veel hiervan is alleen niet direct zichtbaar. Ga donderdag 12 juli samen met gidsen van het nationaal park op ontdekkingsreis naar dit verborgen leven. Zoek samen tussen hout, onder boomschors, in het zand, onder bladeren en verwonder je over de vele verschillende soorten. De twee uur durende excursie start om 14.00 uur bij Restaurant Duinoord, Duinoordseweg 8, Helvoirt.

In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen wonen en leven bonte, kleurrijke, boeiende en fascinerende dieren. De meeste diertjes zijn niet meer dan een paar centimeter groot. Hun succes danken ze aan hun groot aanpassingsvermogen bij wisselende (weers)omstandigheden. Door hun uitgekiende leefwijze zijn ze succesvol in overleven.

Deze kans om samen met een gids de wereld van de ongewervelde beestjes binnen te stappen, kun je bijna niet aan je voorbij laten gaan. De kans is heel groot dat je tijdens deze wandeling mestkevers, libellen, graafwespen, zandbijen, mieren en met een beetje geluk zelfs de larve van de mierenleeuw tegenkomt. Kom ook en verwonder je over de meest omvangrijke en succesvolle diergroep van de wereld!

Kosten en aanmelden
De excursie is gratis. Honden mogen helaas niet mee. De wandeling is niet geschikt voor buggy’s. Aanmelden is niet nodig.

Andere excursies
Door het jaar heen vinden excursies plaats onder leiding van gidsen van het nationaal park. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op np-deloonseendrunenseduinen.nl > activiteitenoverzicht.

Noot voor de pers

  • Voor meer informatie over bovenstaande excursie kunt u contact opnemen met Jeffrey Raymakers van IVN Consulentschap Brabant 0411 – 61 41 11 of j.raymakers@ivn.nl.
  • De foto uit de bijlage mag geplaatst worden.

Add Comment