Fietsen langs Natuur en Cultuur op 24 juli

Fietsen langs Natuur en Cultuur op 24 juli

Minicamping de Runsvoort de ideale uitvalsbasis voor deze fietstocht

Fietsen langs natuur en cultuur

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bevat bijzondere natuur- en cultuurmonumenten. Maak kennis met de vaak verrassende oorsprong tijdens de fietstocht (18 km) op woensdag 24 juli. De fietstocht start om 13:00 uur en duurt zo’n 3 uur. Bij aanmelding np-deloonseendrunenseduinen.nl > activiteitenoverzicht ontvangt u de startlocatiegegevens.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen herbergt vele culturele en natuurlijke monumenten. Oude landgoederen, relicten van oude bewoning, bos, heide of stuifzanden. Sporen van bewoning, zoals een oude drinkplaats voor schapen, wijzen op menselijke invloed. Maar ook landschappen die natuurlijk lijken, zoals heide, zijn ontstaan door de mens en daarmee cultuurmonumenten. De gidsen van het nationaal park vertellen u graag meer over de verschillende monumenten en de oorsprong ervan.

Sporen van de Tweede Wereldoorlog
Bijzonder zijn de sporen van de Tweede Wereldoorlog in het nationaal park. De fietstocht komt onder andere langs het Vredesmonument in Kaatsheuvel, waar bomkraters met een doorsnede van meer dan 15 meter en een diepte van minstens 4 meter liggen. Ook ziet u hier de loopgraaf die zich over een lengte van honderden meters door het landschap slingert. De route voert nog langs een aantal andere bijzondere oorlogsmonumenten.

Kosten en aanmelden
Kosten van deelname zijn €5,- voor volwassen en €2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. De betaling vindt plaats bij de gids op locatie. Kinderen vanaf 11 jaar, mits onder begeleiding, zijn van harte welkom. Vanwege de veiligheid wordt in groepen gereden. U dient zich wel aan te melden via np-deloonseendrunenseduinen.nl > activiteitenoverzicht. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met startlocatiegegevens.

Andere excursies
Door het jaar heen vinden excursies plaats onder leiding van gidsen van het nationaal park. Benieuwd naar welke? Neem een kijkje op np-deloonseendrunenseduinen.nl > activiteitenoverzicht.

Noot voor de pers

  • Voor meer informatie over bovenstaande excursie kunt u contact opnemen met Jeffrey Raymakers van IVN Brabant 0411 – 61 41 11 of j.raymakers@ivn.nl.
  • De foto uit de bijlage mag geplaatst worden onder vermelding van de fotograaf Henk Peters.