Gratis Excursie Loonse en Drunense duinen op 15 September

Gratis Excursie Loonse en Drunense duinen op 15 September

Persbericht

Minicamping de Runsvoort de ideale uitvalsbasis voor deze gratis excursie

Deze excursie vind plaats op 15 September.

Details Oude Bomen, Jonge Planten
Plaats Biezenmortel
Tijd 10.00 uur
Duur 2 uur
Leeftijd alle leeftijden
Kosten gratis
Organisatie NP De Loonse en Drunense Duinen
Beschrijving

Grote, oude bomen spreken vaak tot de verbeelding. Vanwege de hoge leeftijd die sommige inheemse boomsoorten van oudsher een belangrijke rol in religie, sprookjes, mythen en het dagelijks leven. Ook in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen groeien bomen die erg oud zijn. Uit onderzoek is gebleken dat sommige eiken mogelijk ruim duizend jaar oud zijn.

Naast de inheemse soorten komen ook aangeplante uitheemse soorten aan bod. Deze soorten komen pas tot enkele honderden jaren in Nederland voor, maar zijn hier en daar beeldbepalend. Denk bijvoorbeeld maar aan de Amerikaanse vogelkers. Deze soort kan heel talrijk zijn en wordt daarom ook wel bospest genoemd.

Het bos kent naast de bomen ook een onderlaag van struiken, kruiden en jonge boompjes. De gidsen vertellen over een aantal kenmerkende of bijzondere struiken en kruiden die u tijdens de wandeling ziet.

Startlocatie

Café De Rustende Jager
Oude Bosschebaan 11, Biezenmortel

Add Comment