Gratis herfstwandeling op 21 Oktober

Gratis herfstwandeling op 21 Oktober

Persbericht

kampeerboerderij De Runsvoort, de ideale uitvalsbasis voor deze gratis excursie
Herfstwandeling

Op zondag 21 oktober kunt u van mooie herfsttaferelen genieten in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen! De twee uur durende excursie onder leiding van gidsen van het park start om 14.00 uur vanaf Restaurant Duinoord, Duinoordseweg 8, Helvoirt.

De herfstperiode is de tijd waarin de natuur zich opmaakt voor de winter. Vogels trekken weg, insecten kruipen weg onder schors of in de bodem of overleven als pop of larve. Bomen onttrekken kostbare stoffen uit hun bladeren en laten deze vallen. Gidsen van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen nemen u mee door het gebied en wijzen u op allerlei herfstwetenswaardigheden. Waar danken de bladeren hun herfstkleuren aan en waardoor vallen deze af? En waarom doet niet elke boom dit? Natuurlijk blijft er nog voldoende leven te zien, waaronder verschillende paddenstoelen en hier en daar laat bloeiende planten.

Add Comment