gratis winterwandeling op 6 januari

gratis winterwandeling op 6 januari

Ontdek het unieke winterse landschap

ideale uitvals basis van kampeerboerderij / minicamping de Runsvoort

Hoe kunt u het nieuwe jaar beter starten, dan met een mooie wandeling door de natuur? Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen laat u op zondag 6 januari de betoverende natuur in de winter beleven. De gids van het park laat de mooiste plekjes zien en gaat met u op zoek naar dassen- en reeënsporen.

Uniek winters landschap
De winter is een mooie periode om van de natuur te genieten. Vooral in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De wandeling voert door de bossen maar ook over het stuifzand van dit prachtige park. Omdat de bladeren van de bomen zijn, kijk je hier en daar dieper het bos in. En dankzij het spelen van de wind met het zand, kun je telkens weer van een ander winters landschap genieten.

Sporen
Wanneer het park onder een deken van sneeuw gehuld is, wanen bezoekers zich op een andere planeet. Tijdens de wandeling, genietend van prachtige vergezichten, wijst de gids op pootafdrukken van reeën (zogenaamde prenten), aangegeten dennenappels, braakballen en wellicht zelfs een spechtensmidse. De kans is groot dat bijvoorbeeld het Goudhaantje en een groep Staartmezen voorbij komen. Ook Boomklevers en Boomkruipers zitten er veel en de Grote bonte specht laat zeker van zich horen. Wie weet laat hij zich ook wel even zien.

Meer informatie
De wandeling start om 13:00 uur bij Café De Rustende Jager, Oude Bosschebaan 11, Biezenmortel. De wandeling duurt ongeveer twee uur en eindigt bij de startlocatie. Deze excursie is gratis en aanmelden is niet nodig. De wandeling is minder geschikt voor buggy’s en er mogen geen honden mee.

Andere excursies
Door het jaar heen vinden verschillende excursies plaats onder leiding van gidsen van het nationaal park. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl.

Noot voor de pers

  • Voor meer informatie over bovenstaande excursie kunt u contact opnemen met Jeffrey Raymakers van IVN Brabant 0411 – 61 41 11 of j.raymakers@ivn.nl.
  • De foto’s mogen gebruikt worden onder vermelding van de naam van de fotografen (Béate Thissen & Herman Broers).

Add Comment