Lekker Landschap zaterdag 20 April

Lekker Landschap zaterdag 20 April

Gratis  Vroege vogelwandeling  op 12 April

Kampeerboerderij de Runsvoort de ideale uitvalsbasis voor deze wandeling.

Persbericht
Vroeg uit de veren

Op vrijdag 12 april organiseert Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen een vroege ochtendwandeling om 07.00 uur die in het teken van vogels staat. Onder leiding van een gids van het nationaal park geniet u van de actieve vogels in dit prachtige gebied. Deze twee uur durende wandeling start bij de Rustende Jager, Oude Bosschebaan 11, Biezenmortel.

De lente is een roerige tijd: trekvogels komen terug uit het zuiden en moeten weer een plek veroveren in het gebied. In de ochtenduren zijn vogels vaak bijzonder actief en in het vroege voorjaar staan de bomen nog niet vol in het blad, waardoor de dieren goed te bekijken zijn. Aan de hand van geluiden kunt u vogels lokaliseren. Wellicht herkent u de Tjiftjaf, die weer terug is uit het zuiden, of de Bonte specht, die het hele jaar in Nederland blijft.

Verschillende soorten, verschillende wensen
Elke soort stelt weer andere eisen aan de omgeving. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bestaat uit verschillende gebieden, zoals stuifzandvlaktes, naaldbossen, moerasbossen en beekdalen. Hierdoor komen op verschillende plekken, verschillende soorten voor. In het riet leeft de Rietgors, terwijl je op de heide de Boompieper kunt tegenkomen. De duingids vertelt u graag over deze verschillende leefgebieden en het gedrag en voorkeur van de vogels.

Kosten en aanmelden
Aan de excursie zijn geen kosten verbonden en aanmelden is niet nodig. Honden mogen helaas niet mee. De wandeling is niet geschikt voor buggy’s. Bent u in het bezit van een verrekijker, dan wordt aangeraden deze mee te nemen.

Andere excursies
Door het jaar heen vinden excursies plaats onder leiding van gidsen van het nationaal park. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op np-deloonseendrunenseduinen.nl > activiteitenoverzicht.
Noot voor de pers
Voor meer informatie over bovenstaande excursie kunt u contact opnemen met Jeffrey Raymakers van IVN Consulentschap Brabant 0411 – 61 41 11 of j.raymakers@ivn.nl.
Persbericht

Minicamping / Kampeerboerderij De Runsvoort is de ideale uitvals basis voor dit arrangement.
Lekker landschap!
Hoe lekker is de natuur? Ervaar het zelf in het arrangement ‘Lekker landschap’, georganiseerd door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en boerderij Sprankenhof in Udenhout. Ga samen met een gids op zoek naar geurige kruiden, verse vruchten, smaakvolle paddenstoelen of knapperige noten in de natuur. Dat lekkers tovert u in een kookworkshop om tot een verrukkelijke jam of culinair viergangendiner. Loopt het water u al in de mond?

Wie zoekt, zal lekkers vinden
Laat u verrassen door de hoeveelheid eetbare producten die uit de natuur te halen zijn. Producten die zintuigen prikkelen met hun palet aan kleuren, verrassende texturen, kruidige geuren en bovenal heerlijke smaken. Een gids van het nationaal park neemt u gedurende tweeënhalf uur mee door De Brand, het zuidelijk deel van het nationaal park. Ga mee op zoek naar allerlei lekkers uit de natuur zoals kruiden, vruchten of noten.

Kokkerellen en tafelen
De wandeling begint en eindigt bij boerderij Sprankenhof waar een aperitief na de wandeling op u wacht. De smaaksensatie begint met dit verwelkomend drankje. Hoe het lekkers uit de natuur echt smaakt, ervaart u daarna zelf. U maakt uw eigen heerlijke jam of kookt o.l.v. chefkok Jacqueline Verroen van het Kookavontuur een viergangendiner voor uzelf en de andere deelnemers. Het is een traktatie voor de smaakpapillen! Het menu en de gerechten zijn niet afhankelijk van gevonden producten tijdens de wandeling, dus succes is altijd verzekerd!

Wanneer en waar?
Het arrangement is gestart in 2012 en inmiddels uitgebreid met nieuwe thema’s! Deze thema’s vinden in verschillende seizoenen met zijn eigen lekkers plaats. Het eerstvolgende thema ‘kruiden’ vindt plaats op zaterdag 20 april van 13.30 tot 20.00 uur.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor informatie, kosten, aanmelding en de andere thema’s op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl > activiteitenkalender of www.sprankenhof.com > actueel > agenda.

Noot voor de redactie

  • Neem voor meer informatie contact op met Jeffrey Raymakers van IVN Brabant (0411-614111 of j.raymakers@ivn.nl) of Josèt Vermeer van boerderij Sprankenhof (013-5116494 of sprankenhof@planet.nl).
  • Bijgevoegde foto’s kunt u plaatsen onder vermelding van ©Sprankenhof, Udenhout of © Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Zie hiervoor de naam het bestand.

Add Comment