Leyetocht 15 & 16 Augustus 2015

Leyetocht 15 & 16 Augustus 2015

Dit jaar op zondag 16 augustus 2015 alweer de 38ste Leyetocht.

De Leyetocht is een erg bekende tocht die elke 3e zondag van Augustus terug keert. De tocht is te fietsen in verschillende afstanden en wel 25, 39, 50, 75, 100 en 150 km. De tochten van 25 en 39 km hebben een stop in het buitengebied van Helvoirt bij Hotel Guldenberg wat maar zo’n 1km van onze camping af ligt, en brengen ook een bezoek aan een Eendenboerderij in Helvoirt. Een aantal routes komen zelfs bij ons door de straat. De route over 39 km brengt zelfs een bezoek aan Bokhoven. Deze routes zijn erg populair onder de gezinnen.

De route van 50 km gaat o.a. door de bossen van de Kampina in Oisterwijk, de omgeving van Spoordonk en de stop in Oirschot.Wat alle prachtige gebieden zijn om doorheen te fietsen.

De vier langste afstanden slingeren door het overbekende gebied van Het Groene Woud. De 150 km gaat zelfs naar het buitengebied in de omgeving van Nuenen, het land van schilder Vincent van Gogh. Zelfs Mariahout, de geboorteplaats van Guus Meeuwis, komt voor op de routebeschrijving van deze tocht voor de asfaltridders. Deze gebieden komen maar zelden voor op de routes vanuit Helvoirt.

Op zaterdag 15 augustus 2015 hebben we de 9de editie van de ATB Leyetocht. Ook deze tochten zijn er in verschillende afstanden (30, 40 en 50 km).

Deze routes hebben een gevarieerd traject door het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Bij de ATB tochten is extra rekening gehouden met veiligheid en service. Zo zullen er douches bij het eindpunt zijn en zullen er verkeersregelaars worden ingezet om de oversteekpunten veilig te maken. Er zullen ook een aantal verzorgingsposten aanwezig zijn voor eventuele pechgevallen.

Kortom doe gezellig mee, geef je ogen de kost in de prachtige gebieden waar u doorheen fiets en geniet van een erg mooie dag! Mocht u nog een plaatsje zoeken om te kamperen in het weekend van de Leyetocht, dan hebben wij op het moment nog plaatsen beschikbaar op onze minicamping! Voor meer info over een kampeerplaats kunt u met ons contact opnemen via info@runsvoort.nl of via telefoonnummer 0411 – 64 13 79

Voor meer informatie of inschrijving van de Leyetocht kunt u terecht op de officiële website.