proef NP de Loonse en Drunense duinen zondag 26 Mei

proef NP de Loonse en Drunense duinen zondag 26 Mei

Kampeerboerderij en Minicamping de Runsvoort

Persbericht


Proef Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Op zondag 26 mei vindt de jaarlijkse ‘Dag van het Nationaal Park’ plaats met als thema ‘smaak’. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen biedt ook ‘lekkers’ en organiseert een speciale wandeling waarbij u het park letterlijk en figuurlijk proeft!

Karakteristiek 3-gangenmenu
Een gids leidt u dwars door de duinen van het nationaal park. U ‘proeft’ de mooie en karakteristieke elementen van het park zoals de stuifduinen, zandzegge, buntgras en heide. Ook ervaart u het échte eetbare lekkers dat in het gebied te vinden is. Zo bezoekt u Aspergeboerderij Van Iersel, waar een heuse aspergeproeverij wacht. Daarna verrast Boerderijwinkel Theo Machielsen u tijdens de wandeling met een proeverij van streekproducten, middenin de duinen! De smaakvolle tocht sluit u af met een heerlijke kop koffie of thee met gebak bij Brasserie Het Genieten.

Kosten en aanmelden
De ‘smaakvolle’ wandeling (3,5 uur) start om 10.00 uur vanaf Brasserie Het Genieten, Roestelbergseweg 3, Kaatsheuvel. Kosten van deelname zijn €19,-. Aanmelden is verplicht.
Meld u aan via np-deloonseendrunenseduinen.nl > activiteitenoverzicht. U krijgt dan een bevestiging van deelname en factuur. Honden mogen helaas niet mee. De wandeling is niet geschikt voor buggy’s.

Nationale Parken in Nederland
Nederland heeft twintig nationale parken. In deze natuurgebieden zijn alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen. Op de ‘Dag van het Nationaal Park’ krijgen omwonenden en recreanten de kans een kijkje in de keuken te nemen van de nationale parken in Nederland.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over bovenstaande excursie kunt u contact opnemen met Jeffrey Raymakers van IVN Brabant 0411 – 61 41 11 of j.raymakers@ivn.nl.

De foto’s uit de bijlage mogen geplaatst worden onder vermelding van © Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Boerderijwinkel Theo Machielsen
Boerderijwinkel Theo Machielsen is een gezellige boerderijwinkel in Kaatsheuvel met een goed en breed assortiment met hoogstaande kwaliteit tegen betaalbare prijzen. In de winkel vindt u diverse streekproducten (groenten en fruit) van tuinders in en rondom Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen. Daarnaast levert de winkel ook producten van eigen land, zoals snijbonen, koolsoorten, soepgroenten en geraspte aardappelen en perkplanten, waaronder geraniums, begonia en violen.

van Haestrechtstraat 9A
5171 RB
Kaatsheuvel
0416-273021
theomachielsengroentenenfruit.nl

Brasserie Het Genieten
Brabant staat bekend om zijn Bourgondische leven. En dat is dan ook terug te zien in Brasserie Het Genieten. Hier weten ze wat genieten is! In de zomer geniet u op het riante terras van een verkoelend drankje of een kop koffie met Brabantse lekkernij, terwijl de kinderen zich urenlang vermaken in de aangrenzende (water)speeltuin. Op het terras of binnen in de gezellige Brasserie kunt u kiezen uit een kaart met overheerlijke gerechten die met liefde klaargemaakt worden. En bij minder goed weer kunnen kinderen spelen in de binnenspeeltuin.

Roestelbergseweg 3
5171 RL Kaatsheuvel
tel. 0416-561575
hetgenieten.nl

Aspergeboerderij Van Iersel
De aspergeboerderij van Mieke en Piet van Iersel is al 25 jaar een begrip. Aan de rand van het nationaal park vindt u de karakteristieke aspergevelden van Van Iersel, met hun lange opgeworpen banen van aarde. Het aspergeseizoen is weer begonnen! Voor de lekkerste asperges kunt u terecht in de winkel van de boerderij van 9 tot 19 uur.

Mieke en Piet van Iersel
Schoorstraat 63
5071 RC Udenhout
013-5113404
aspergeboerderijvaniersel.nl