Weer en Wind Gratis wandeling NP Loonse en Drunense Duinen op 17 Maart

Weer en Wind Gratis wandeling NP Loonse en Drunense Duinen op 17 Maart

Kampeerboerderij / minicamping De Runsvoort .

De ideale uitvals basis voor deze gratis wandeling.
Weer en Wind wandeling Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen
Weer en wind hebben veel invloed op het landschap van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Zij zorgen voor dynamiek van het stuifzand. De wandeling op zondag 17 maart staat in het teken van deze invloeden en start om 10:00 uur bij Café Bosch & Duin, Oude Bosschebaan 1 in Udenhout.

In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen heerst een strijd tussen het open duingebied en het oprukkend bos en vergrassing. Door wind en water is het zand altijd in beweging en is het er nooit hetzelfde. De gidsen van het nationaal park die de wandeling begeleiden, weten alles over het veranderende landschap van het park. Zij illustreren hun verhaal aan de hand van voorbeelden die u tegenkomt, zoals de paraboolduinen met hun specifieke vorm.

Op een droge warme dag in de zomer loopt de temperatuur soms wel op tot 55 graden, terwijl de temperatuur in de nacht daalt tot zo’n 5 graden. Net als in de woestijn is het dan dus zo’n 50 graden kouder. In het park leven verschillende planten en dieren die om kunnen gaan met deze extreme weersomstandigheden.

Afgelopen jaren heeft Natuurmonumenten veel werk gemaakt van stuifzandherstel. De gidsen van het nationaal park zullen u wijzen op de verschillende maatregelen die gedaan zijn. Dankzij het stuifzandherstel kunt u blijven genieten van een bijzonder landschap en bijzondere planten en dieren, zoals Heidespurrie en Basterdzandloopkever.

Kosten en aanmelden
De excursie is gratis en aanmelden is niet nodig. Honden mogen helaas niet mee. De wandeling is niet geschikt voor buggy’s.

Andere excursies
Door het jaar heen vinden excursies plaats onder leiding van gidsen van het nationaal park. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op np-deloonseendrunenseduinen.nl > activiteitenoverzicht.

 

Noot voor de pers
Voor meer informatie over bovenstaande excursie kunt u contact opnemen met Jeffrey Raymakers van IVN Brabant 0411 – 61 41 11 of j.raymakers@ivn.nl.

Bijgevoegde foto’s mag u gebruiken onder vermelding van © Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Add Comment