Winterwandeling op Zaterdag 4 januari

Winterwandeling op Zaterdag 4 januari

Persbericht

Kampeerboerderij & Minicamping de Runsvoort

de ideale uitvalsbasis voor deze winterwandeling
Ontdek het unieke winterse landschap

Start het nieuwe jaar met een mooie wandeling door de natuur! Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen laat u op zaterdag 4 januari de betoverende natuur in de winter beleven. De gids laat de mooiste plekjes zien en gaat met u op zoek naar dassen- en reeënsporen. De wandeling start om 13:00 uur bij Café Herberg De Drie Linden, Giersbergen 8 te Drunen en duurt ongeveer twee uur.

Uniek winters landschap
De winter is een mooie periode om van de natuur te genieten. Vooral in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De wandeling voert door de bossen maar ook over het stuifzand van dit prachtige park. Omdat de bladeren van de bomen zijn, kijk je hier en daar dieper het bos in. En dankzij het spelen van de wind met het zand, kun je telkens weer van een ander winters landschap genieten.

Sporen
Wanneer het park onder een deken van sneeuw gehuld is, wanen bezoekers zich op een andere planeet. Tijdens de wandeling, genietend van prachtige vergezichten, wijst de gids op pootafdrukken van reeën (zogenaamde prenten), aangegeten dennenappels, braakballen en wellicht zelfs een spechtensmidse. De kans is groot dat bijvoorbeeld het Goudhaantje en een groep Staartmezen voorbij komen. Ook Boomklevers en Boomkruipers zitten er veel en de Grote bonte specht laat zeker van zich horen. Wie weet laat hij zich ook wel even zien.

Kosten en aanmelden
Kosten van deelname zijn €5,- voor volwassen en €2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. De betaling vindt plaats bij de gids op locatie. Honden mogen helaas niet mee. De wandeling is niet geschikt voor buggy’s. Aanmelden is niet nodig.

Andere excursies
Door het jaar heen vinden verschillende excursies plaats onder leiding van gidsen van het nationaal park. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl.

Noot voor de pers

  • Voor meer informatie over bovenstaande excursie kunt u contact opnemen met Jeffrey Raymakers van IVN Brabant 0411 – 61 41 11 of j.raymakers@ivn.nl.
  • De foto’s mogen gebruikt worden onder vermelding van de naam van de fotograaf.