Zondag 3 mei: Leer overleven in de natuur

Zondag 3 mei: Leer overleven in de natuur

LEER OVERLEVEN IN DE NATUUR

GIERSBERGEN – Je eigen thee maken, een hut bouwen, het weer voorspellen en spoorzoeken… Op zondag 3 mei kunnen kinderen en hun (groot)ouders alles leren om te overleven in de natuur. Natuurmonumenten organiseert dan namelijk de Wilde Buiten Dag ‘Leer Overleven’ in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Meld je direct aan op de website van Natuurmonumenten >>>

In een spannende tocht van ongeveer 2,5 kilometer leert het hele gezin overleven in de natuur. Test bijvoorbeeld hoe fit je bent, voorspel het weer aan de hand van de wolken en bouw een schuilhut. Verder loop je een deel van de tocht met een kompas, drink je je eigen gemaakte natuurthee en leer je sporen herkennen. Je kruipt in de huid van een echte avonturier en aan het eind van de dag weet je precies hoe je jezelf kunt redden in de natuur!

Leer Overleven voor het eerst in de duinen!
De Wilde Buiten Dag ‘Leer Overleven’ is dit jaar voor het eerst in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en wel op zondag 3 mei. De tocht begint op de parkeerplaats bij Herberg De Drie Linden (Giersbergen 8 in Drunen). Van 11:00 tot 14:30 uur kunnen deelnemers starten. Er wordt entree gevraagd. Tijdens de dag is er ruimte om te struinen en te ravotten. Natuurmonumenten raadt in dat geval aan oude kleren aan te trekken. Meer informatie staat op www.natuurmonumenten.nl/wildebuitendagen.

Op avontuurlijke wijze de natuur ontdekken
Kinderen zijn de toekomstige beschermers van de natuur. Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat kinderen de natuur kunnen beleven en ontdekken. Zodat ze zich erover kunnen verwonderen en verbazen. Daarom organiseert Natuurmonumenten onder andere de Wilde Buiten Dagen. Kinderen leren zo op speelse wijze de natuur kennen en waarderen.

Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 735.000 leden en donateurs en 170.000 kinderen van OERRR, met een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert de organisatie natuurgebieden in Nederland. Dat zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. Zo houdt Natuurmonumenten Nederland open en groen, en kan iedere Nederlander genieten van de natuur. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl

Praktische informatie

Waar en wanneer?
Zondag 3 mei in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Parkeerplaats Giersbergen 8 in Drunen. Deelnemers kunnen starten van 11:00 tot 14:30 uur.

Voor wie?
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom.

Prijzen?
Kinderen 4 t/m 12 jaar (niet-leden)    € 10,00
Kinderen 4 t/m 12 jaar (leden)        € 7,00
Volwassenen (niet-leden)        € 5,00
Volwassenen (leden)            € 2,00

Aanmelden en meer informatie?
Aanmelden is noodzakelijk en kan op www.natuurmonumenten.nl/kinderen/wilde-buiten-dagen