40e Leyetocht dit jaar!

40e Leyetocht dit jaar!

Op zondag 20 Augustus 2017 gaat alweer de 40e Leyetocht van start. Met fietsafstanden van 25-39, 50, 75, 100 en 150 km. Met mooie fietsroutes door de omgeving van Helvoirt. Met start en finish in Helvoirt. Bent u nieuwsgierig geworden naar de routes? Via de volgende LINK kunt u meer informatie en routes terug vinden.

Op de zaterdag 19 augustus 2017 kunt u ook deelname aan de 11e editie van de ATB Leyetocht met afstanden van 30, 40, 50 of 75km.

De ATB Leyetocht  is een klassieker waarbij de bergen een naam hebben. In korte tijd veroverde de ATB Leyetocht een plaats in de top twintig van mountainbike evenementen in Nederland. Op een forum met deskundigen komt de rit uit Helvoirt heel goed naar voren. Alle belangrijke klimmen hebben een echte naam ter aankondiging aan de deelnemers dat het klimmen en klauteren is wat de klok slaat. Namen als Distelberg, Col de Isabella en de Guldenberg gaan geschiedenis schrijven. Het zijn uitdagingen om hier boven te komen zonder te lopen. De verwachting is dat men een tandje terug moet maar dat is juist de uitdaging.

Complimenten te over voor de harde werkers vanuit het dorp Helvoirt. Perfecte routemarkeringen, schitterende route met  verrassingen die je niet voor mogelijk houdt. Waar vind je een beklimming van een echte puinberg.  Een berg puin bij de sloopfirma Gubbels dwingt alle deelnemers een tandje terug te zetten om niet van de fiets te moeten.  Een enkeling liep er met zijn fiets op de schouder door het water.

De ATB Leyetocht is een drie sterren tocht met het predicaat KLASSIEKER.

Inschrijven voor een van deze 2 tochten kan HIER. Voor meer informatie kunt u terecht op de officiële website van de Leyetocht http://www.leyetocht.nl/