Geschiedenis

De Runsvoort
Onze Minicamping, Kampeerboerderij  & Groepsaccommodatie  “De Runsvoort”, ligt met zijn ruime staanplaats aan de rand van het prachtige natuurgebied: De Loonse en Drunense Duinen in Helvoirt. Wij zijn gelegen in het hart van Brabant aan het riviertje de Zandleij, en liggen centraal tussen Tilburg & ‘s-Hertogenbosch. De Runsvoort is al sinds mensenheugenis een agrarisch familiebedrijf waar jeugdgroepen zoals scouting in de zomer kwamen kamperen.

Vroeger woonden hier Harrie en Sjaan van Kasteren, zij hadden een dochter Carla. Harrie en Sjaan hielden melkvee in het gebouw waar nu de kampeerboerderij in is gehuisvestigd. Later zijn er nog een paar stallen bij gekomen. In de jaren 40/50 kwamen er veel kerkgemeenschappen en scouting groepen vragen of er bij ons kinderen mochten komen kamperen in de hooischuur, ze zouden dan alles zelf regelen en meebrengen. Na de tijd van de oorlog konden de ouders de kinderen vaak nergens mee naar toe nemen. En nu konden de kinderen toch even wat plezier hebben. Op deze manier is het recreatieballetje een beetje gaan rollen.

Carla kreeg toen ze ouder werd verkering met Rien van de Wouw. Rien is steeds meer gaan meehelpen in het bedrijf van zijn schoonouders. Op een gegeven moment zijn de melkkoeien vervangen voor stieren. En is er een klein gedeelte van de stallen die aan het woonhuis vast zat omgebouwd tot kampeerboerderij.

Sinds de overname door Rien & Carla in 1989 hebben zee flink geïnvesteerd in de recreatieve tak van het bedrijf. Doordat er steeds meer groepen wilden komen kamperen bij ons, kwamen er steeds minder stallen voor het vee, en werd er steeds meer omgebouwd tot kampeerboerderij. Nu de dag is deze accommodatie bijzonder geschikt voor scholen, sportverenigingen, families en vriendengroepen. De Kampeerboerderij biedt plaats voor 100 personen verdeeld over 6 slaapvertrekken, en ligt op 200 mtr van een vrij toegangkelijk bos.

Later is daar ook onze minicamping bij gekomen die door de mooie omgeving zich vooral richt op echte natuurliefhebbers. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes direct aan onze accommodatie. Die tevens bij ons beschikbaar zijn. Ook beschikken wij over verschillende andere leuke accommodaties om te verblijven met u gezin of u partner. (Ook als u geen eigen caravan of tent heeft). Hier wordt erg veel gebruik van gemaakt door gezinnen die eens een dagje naar de Efteling en/of Safaripark Beekse Bergen willen, maar daar net te ver voor moeten reizen.

Ondertussen kregen Rien en Carla ook twee kinderen (Sabine en Wendy) die min of meer hier op de Runsvoort opgroeide. Sabine werkte in de zomervakanties al vaak mee op de camping. En als haar ouders en haar zusje op vakantie gingen, runde Sabine het hier een paar weken samen met Opa Harrie. Dat ging erg goed en Sabine had het erg naar haar zin hier. Vanaf Maart 2015 is Sabine dan ook fulltime werkzaam op De Runsvoort samen met de rest van de familie.