Nationaal Monument Kamp Vught & het Genie Museum

Nationaal Monument Kamp Vught & het Genie Museum

Op ongeveer 7,5 km afstand van onze accommodaties ligt Nationaal Monument Kamp Vught & het GenieMuseum op zo’n 100 m van elkaar.

NM Kamp Vught

Kamp Vught was tijdens de Tweede Wereldoorlog het enige SS-concentratiekamp buiten Duitsland en het door Duitsland geannexeerde gebied. Het heeft dus een groot verleden, nu in het museum kunt u van alles terug zien uit de tijd van de tweede wereldoorlog. Zo is er een vaste expositie met persoonlijke verhalen en dagboeken van slachtoffers. Zo staan er nog de wachttorens en zijn de barakken nagebouwd, maar er is uiteraard nog heel veel meer te zien.

Voor meer informatie over wat er zoal te zien is verwijzen wij u dan ook graag door naar de officiele site van: NM Kamp Vught.

 

GenieMuseum

Het Geniemuseum herbergt de geschiedenis van het Regiment Genietroepen en is als sinds 1970 op de Van Brederodekazerne in gebouw K gevestigd. De genie is een onderdeel van de Landmacht. Zo heb je ook de de infanterie, de artillerie en de cavalerie. Het Geniemuseum is een museum voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van de krijgsmacht in Nederland en in de techniek. Bezoekers maken kennis met de kleurrijke en roemruchte geschiedenis van het Regiment Genietroepen.

Het Geniemuseum is een ‘must’ voor oud-genisten, maar ook voor iedereen die belangstelling heeft voor de krijgsmacht

Bent u geintereseerd in de geschiedenis hiervan dan is het zeker de moeite waard om hier een te gaan kijken.

Voor meer informatie gaat u naar de site van het:  GenieMuseum